SPESIALETIKETTER

Vi har mange muligheter for produksjon av etiketter utover de mest vanlige variantene. I tillegg tilbyr vi en rekke etikettmaterialer og finisher som bidrar til å forsterke en premium følelse.

Duo (LexDuo)

En duo-etikett er to etiketter montert sammen til en 4-siders etikett. Flersidige etiketter som dette er løsningen for produkter som trenger mye plass til tekst og bilde uten at det går utover utseende og design på forsiden. Etiketten er veldig lik en tradisjonell etikett; formatet er valgfritt, antall farger kan variere fra én til flere fargers trykk og etiketten kan være lakkert, laminert, påført Cold Foil eller figurstanset.

Denne etikett-muligheten brukes i stadig større grad, i ulike bransjer både innen legemiddel, helsekost, teknisk kjemiske produkter og næringsmiddelindustrien.

Folder-etikett/bok-etikett

Dette er etikett-løsningen som tar duo-etiketten et skritt videre. En folder etikett med en bok/folder festet til en selvklebende bunnetikett som også lukker boken/folderen. Størrelse og antall sider kan tilpasses ulike informasjonsbehov.

Folderetiketten dekker bredt og passer på de aller fleste forpakninger. Den påføres forpakningen like lett som en tradisjonell etikett, selv ved høye hastigheter. Etiketten kan også utstyres med et plastlaminat som beskytter overflaten og forhindrer fuktighet i å trenge inn og redusere lesbarheten.

Denne etikettløsningen er svært godt egnet for tilbud, kampanjer, instrukser, tips, råd, evt informasjon på flere språk, samt presentasjon og gjennomføring av ulike markedsaktiviteter og kan utføres med spesialeffekter som skrapefelt à la Flax-lodd.

InMouldLabel (IML)

In-mold-merking er bruk av papir eller plast-etiketter under fremstillingen av beger ved blåsestøping, sprøytestøping eller termoformings-prosesser. IML-etiketter støpes inn i plasten under produksjon av plastbeholderen og fungerer som en integrert del av den endelige forpakningen. Leveres som en ferdig dekorert/etikettert emballasje.

Det finnes en variant av IML-løsningen der etikettmaterialer med en PE-barriere på baksiden gjør at etiketten festes på emballasjen når PE-siktet aktiveres ved varme. Varmen gir etiketten en feste-egenskap slik at den sveises/limes på forpakningen under fylling på linjen hos kunde (bruker) og ikke under produksjon av begeret. Eksempel på dette er TINE GoMorgen yoghurt.

Hva er sprøytestøping?

Sprøytestøping er en metode hvor termoplast eller termoformende støpematerialer blir jevnt plastisert i en oppvarmingssylinder og deretter presset inn i formkaviteten av den lukkede formen ved hjelp av stempel eller bevegelighetsskrue.
Sprøytestøping passer for nesten all termoplast. Sprøytestøping av støpesyklusen er kort – kvaliteten på støpeproduktene går fra noen få gram til dusinvis av kilo.

Hva er blåsestøping?

Blåsestøping er en spesifikk produksjonsprosess der hule plastdeler blir dannet og kan skjøtes sammen. Blåseformingsprosessen begynner med å smelte ned plasten og forme den til et parison. Parisonen klemmes deretter inn i en form og luft blåses inn. Lufttrykket skyver deretter plasten ut for å matche formen. Når plasten er avkjølt og herdet åpnes formen og delen blir kastet ut.

Hva er termoforming?

Termoforming er en produksjonsprosess der et plastark blir oppvarmet til en smidig formingstemperatur, formet til en spesifikk form i en form, og trimmet for å lage et brukbart produkt.

Hva betyr PE?

PolyEtylen (PE) er en plasttype som egner seg godt til bruk i næringsmiddelindustrien og er det mest brukte barrierebelegget. PE har mange egenskaper og flere bruksområder – det beskytter mot fuktighet, samtidig som det også gir sveiseegenskaper i kombinasjon med varme.

Service og support

Lexit har en veldrevet og effektiv service- og supportavdeling som yter telefonsupport, gjør service på produkter inne på eget serviceverksted eller bistår kunder på deres lokasjon. Dersom din bedrift har virksomhetskritisk utstyr i drift har vi også mulighet for å utføre preventivt vedlikehold. Vår service- og supportavdeling består av en serviceinnstilt koordinator og flere dyktige sertifiserte serviceteknikere.

Eie, leie & as-a-service

Vi vil hjelpe våre kunder med å oppnå en mer effektiv drift. Våre løsninger kan kreve investeringer i industriell hardware, merkeutstyr eller annet. Hvis ønskelig, kan vi bidra med finansieringsløsninger både i form av kun leie/leasing, leie kombinert med en SLA/serviceavtale, og også integrerte as-a-service avtaler som kan inkludere software-komponentene i løsningene. Ta kontakt, så hjelper vi deg med vurderingen av den beste løsningen for dine behov.