MOBIL KASSELØSNING

LexPOS er vår mobile kasseløsning for bedrifter innen handel, transport, service og tjenester. Med en mobil kasse kan du betjene kunden og ta betalt for tjenester og produkter uavhengig av hvor i lokalet du møter kunden. Du trenger ikke bytte ut eksisterende system for å komme i gang med mobil kasseløsning fra Lexit.

Vår mobile kassaløsning, også kalt mobil POS, kan leveres både med tradisjonell bankterminal og Vipps. Det gjør at kunden kan betale slik de ønsker, og at din bedrift kan tilby mobil og kontaktløs betaling. Vipps i butikk er svært populært blant norske forbrukere og sluttkunder. LexPOS passer veldig godt for handel, transport og service, spesielt der kunden betjenes utenom de faste kassepunktene.

Mobil kasseløsning, mobilt kassesystem, mobilt kasseapparat, mobil betalingsløsning, mobile Point-of-Sale (POS), håndholdt kasse og bærbar kasseløsning er alle betegnelser på det samme: muligheten til å betjene kunder og ta betalt uten et fast kassepunkt.

Kunde og ansatt i en butikk som selger grønneplanter

For butikker

For butikker er mobil kasseløsning et godt supplement til stasjonære kassepunkt for å kunne øke kapasiteten i travle perioder og bedre kundeopplevelsen ved å unngå unødig kø i kassen. Dette vil spesielt være viktig der butikkarealene er store og en viktig del av salget er sesongbasert med varer plassert utendørs, som for eksempel på hagesentre.

Løsningen er imidlertid godt egnet for alle typer større virksomheter som skal ta imot betalinger utenom stasjonære salgspunkter.

For transport

For transport og service, så benytter flyselskapet SAS løsningen til å ta imot betaling ved innsjekk, i gate og i lounge. Løsningen kan kjøres over mobilnettverket og kan derfor passe for eksempel utegående salg og service. LexPOS kan også settes opp som løsning for selvbetjente kioskterminaler.

Tog på en perrong og noen mennesker
Mennesker i en hotellresepsjon

For salg, service og hotell

Hotell, salg og service må betjene kunder over store flater. I resepsjonen, i baren, i spaet, i restauranten, i shuttle-bussen utenfor – det er mange kvadratmeter som skal dekkes. Med LexPOS kan dette gjøres enkelt og på kundenes premisser. Hver ansatt som møter kunden, kan betjene og ta betalt for tjenester og produkter der de møter kunden. Betalingsmåte velges av kunden, enten med kort eller Vipps.

Skjermbilder fra løsningen

Ansattes terminal

Kundens mobil ved mobilbetaling

Slik fungerer LexPOS

LexPOS kan hente produkter og priser fra ERP-systemet, eller brukes «stand-alone». Slik ser den ansatte oppdaterte priser og produktutvalg.

Strekkoden til produktet skannes med integrert skanner i håndterminal.

Dersom din bedrift har kundeklubb eller lojalitetsprogram, kan også kundeinformasjon hentes via integrasjon.

Betaling skjer på kundens premisser – med kort eller med mobil. Vi støtter Vipps!

Når betalingen er godkjent, får kunden kvittering digitalt eller i papir-versjon.

LexPOS sørger for at de viktigste data fanges i kjøpsøyeblikket – produkt, pris, kunde – og sender dette til dine eksisterende systemer for økonomi, varehåndtering, kundeklubb, og mye mer. Slik går du aldri glipp av informasjon om hvordan salget skjedde, til hvem og til hvilken pris.

En person som holder to terminaler og blomster i bakgrunn

Betalingsløsninger

Vi støtter betalingsterminaler fra både Nets og Verifone, samt betaling med Vipps.

Med Vipps er det nå mulig å gjennomføre kontaktløs betaling uten bankterminal med vår softwareløsning LexPOS. 

Les mer i kundecasen om Plantasjen.

Integrasjoner

Det mobile kassesystemet er enkel å implementere og kan integreres mot både ERP-systemer, lojalitetssystemer og rabattsystemer. I dag støtter vi kunder innen detaljhandel med kundeklubb, rabatter og alt som en moderne bedrift skal håndtere i møtet med kunden.

Kom i gang raskt!

Med LexPOS kommer du raskt i gang med mobile POS. Du trenger ikke bytte noen av de systemene du har – hverken IT eller i butikk.

Den raskeste måten er at vi henter informasjon om produkter og priser fra ditt eksisterende ERP- eller master-system. Deretter integrerer vi mot kundeklubb, om dere har det. Vi setter opp brukerkonto for dine ansatte og gjør appen på mobil klar for bruk i butikk. Vi setter også opp bankterminal. Deretter pakker vi ned utstyret, og sender dette til deg.

Hva må du ha på plass for å komme i gang?

Du trenger en innløseravtale, kortavtaler og et Bax-nummer fra Nets/Verifone. Alle avtaler må gjøres direkte med Nets/Verifone. Retur med BankAxept må også bestilles gjennom innløseravtalen. Dersom du har spørsmål rundt dette, er det bare å ta kontakt.

Mennesker på en flyplass og et fly i luften

Stolt Vipps-partner

Med Vipps i butikk kombinert med LexPOS er det enklere enn noensinne å få betalt – uansett hvor du møter kunden. Lexit er stolt Vipps-partner, og sammen sørger vi for de beste kundeopplevelsene.

Se vår produktansvarlig Marius fortelle mer på besøk hos Vipps:

To mobiltelefoner foran en koffert på en flyplass

Skybasert backoffice

LexPOS rapporterer data fortløpende til et skybasert backoffice system. Alle salgsdata er tilgjengelig umiddelbart etter gjennomført salg. Alle transaksjoner som gjennomføres på den mobile enheten rapporteres fortløpende.

Grunndata, priser, og rapporter kan bearbeides i et brukervennlig webgrensesnitt.

Norsk kassalov

Fra og med 1. januar 2019 trådte den nye kassaloven i kraft. Det nye regelverket stiller høyere og mer nøyaktige krav til hvordan et kassasystem skal bygges opp. Dette for å gjøre det vanskeligere å manipulere kassasystemene og unndra kontantsalg.

Alle kassasystemer må nå være produkterklært i samsvar med det nye lovverket. Godkjente kassasystemer skal være listet på Skatteetatens nettsider.

Service og support

Lexit har en veldrevet og effektiv service- og supportavdeling som yter telefonsupport, gjør service på produkter inne på eget serviceverksted eller bistår kunder på deres lokasjon. Dersom din bedrift har virksomhetskritisk utstyr i drift har vi også mulighet for å utføre preventivt vedlikehold. Vår service- og supportavdeling består av en serviceinnstilt koordinator og flere dyktige sertifiserte serviceteknikere.

Eie, leie & as-a-service

Vi vil hjelpe våre kunder med å oppnå en mer effektiv drift. Våre løsninger kan kreve investeringer i industriell hardware, merkeutstyr eller annet. Hvis ønskelig, kan vi bidra med finansieringsløsninger både i form av kun leie/leasing, leie kombinert med en SLA/serviceavtale, og også integrerte as-a-service avtaler som kan inkludere software-komponentene i løsningene. Ta kontakt, så hjelper vi deg med vurderingen av den beste løsningen for dine behov.