RFID-UTSTYR

RFID er en forkortelse for «radiofrekvensidentifikasjon» og er en teknologi der digital data er kodet i en RFID-brikke eller -tag. RFID-brikkene kommer i forskjellige former og størrelser, noe som gjør at vi kan finne riktig tag tilpasset kundens miljø og formål. RFID-teknologien har hatt en enorm utvikling og vekst i Norge de senere årene, og er en stadig viktigere faktor for sporbarhet, effektivisering og kvalitetssikring av prosesser.

Passive tagger som vi benytter må lades opp av en RFID-leser før den kan overføre data. Taggens identitet (ID) er koblet til en database, slik at kun de brukerne som er ment å ha tilgang til informasjonen får det gjennom oppslag til database. RFID har flere fordeler i forhold til systemer som bruker programmer for sporing av strekkoder. Det mest bemerkelsesverdige er at data fra RFID-tagger raskt kan leses utenfor synsfeltet, mens strekkoder må treffes/leses med en optisk skanner. RFID-teknologien benyttes for sikker sporbarhet og kvalitetskontroll, og har i dag mange bruksområder innenfor alle bransjer. Blant annet kan den brukes til å foreta en rask og nøyaktig varetelling hvor flere varer kan telles samtidig. Lagertelling ved bruk av RFID kan gjøres på én time – ikke flere dager. 

Hva er aktive/passive tagger?

I motsetning til aktive tagger som trenger en strømkilde/batteri, trenger passive tagger en RFID-leser for å aktiveres. De passive taggene er rimeligere enn de aktive, og enklere i bruk fordi du slipper batteribytte – også har de passive taggene nesten ubegrenset levetid.

Vi leverer et bredt spekter av RFID-løsninger til forskjellige områder og skreddersyr løsninger som passer for akkurat din bedrift.

  • Automatisk varemottak
  • Kontinuerlig varetelling
  • Sporing av utstyr/eiendeler
  • Kontroll på varebeholdning
  • Passiv identifikasjon

RFID-leser

Lexit har gode RFID-lesere som er pålitelige og sterke nok til å inngå i en helhetlig løsning basert på RFID. Disse leserne både sender og mottar radiofrekvenser og kan lese og skrive informasjon til en RFID-brikke. Vi benytter oss av ledende leverandører og lesere med lang fartstid ute i markedet. Disse er testet og benyttet i forskjellige bransjer.

Vi er imøtekommende når det gjelder kundenes behov og skreddersyr gode løsninger som vil passe for ulike situasjoner og behov.

Håndholdt RFID-leser

Gjør unna lagertellingen på én time! Våre håndholdte RFID-lesere tilbyr den sterke funksjonaliteten som er nødvendig for å starte en vellykket RFID-løsning.

En RFID-leser er en radiofrekvenssender og mottaker. RFID-lesere kan lese og skrive informasjon til en RFID-brikke. De kan brukes sammen med din mobiltelefon eller du kan kjøpe håndterminal med integrert RFID-leser. Her finnes det mange gode løsninger. Ved å bruke en mobiltelefon gjør det prosessen både enkel og brukervennlig. Vi har gode erfaringer med bruk av flere ulike typer enheter og valget av dette hjelper vi deg med.

RFID-antenner

På lik linje med utvalget av tagger, lesere og systemer har vi også et bredt spekter av UHF-antenner. Dette inkluderer lineære og sirkulære polariserte antenner. Hver antenne har forskjellige styrker, og passer til bestemte typer systemer. Her er løsningene og alternativene så mange at vi enkelt finner en antenne som passer til ditt bruk. Gjennom testing både internt og i form av kundecaser har vi opparbeidet oss god erfaring og kunnskap rundt slike antenner.

RFID-portal

Vi har sett at RFID-portaler har vært en populær del av den store RFID-parken. En slik portal er egnet for sporing av asset, utstyr, dokument, filer og personer i miljøer som passerer gjennom dører, korridorer eller porter. Den effektiviserer uttak av varer fra lager og kan enkelt registrerer hvem som beveger seg innenfor bestemte områder i din bedrift.

RFID-portalen har ultra-tynn profil og er smidig å plassere, samt at den har et enkelt og pent design. Brukervennlighet og punktlighet er også viktige faktorer. 

RFID-printer

Lexit har lang erfaring med å levere og serve RFID-printere innen alle bransjer. Enten du er på jakt etter en robust printer til bruk i tøffe miljøer eller ønsker deg en lettere og mer smidig printer for bruk i butikkmiljø. I sortimentet finner du printere fra produsenter som Honeywell, Zebra og Sato. Felles for dem er at vi har gode erfaringer med printere som i dag står ute hos et stort antall av våre kunder i ulike bransjer og miljøer. Alle våre printere kan leveres med serviceavtaler ferdig oppsatt av vår tekniske avdeling.

RFID-tags

RFID-tagger/brikker er små enheter som bruker radiobølger til å motta, lagre og overføre data til lesere i nærheten. RFID-tagger består av følgende hovedkomponenter:

  • Mikrochip eller integrert krets (IC).
  • Antenne.
  • Underlag/beskyttende materiallag som holder alle komponentene sammen.

RFID-brikkene kan festes til en rekke overflater og er tilgjengelige i forskjellige størrelser og design. De leveres også i form av inlays, etiketter, armbånd, hard tags, kort og klistremerker/etiketter for å nevne noen.

Vi tilbyr RFID-tags som er egnet for mange forskjellige miljøer og applikasjoner som logistikk, forsyningskjeder, tilgangskontroll, vaskerier, sporing av verktøy og sporing av IT-eiendeler.

Forskjellige printere

PRODUSENTER

Service og support

Lexit har en veldrevet og effektiv service- og supportavdeling som yter telefonsupport, gjør service på produkter inne på eget serviceverksted eller bistår kunder på deres lokasjon. Dersom din bedrift har virksomhetskritisk utstyr i drift har vi også mulighet for å utføre preventivt vedlikehold. Vår service- og supportavdeling består av en serviceinnstilt koordinator og flere dyktige sertifiserte serviceteknikere.

Eie, leie & as-a-service

Vi vil hjelpe våre kunder med å oppnå en mer effektiv drift. Våre løsninger kan kreve investeringer i industriell hardware, merkeutstyr eller annet. Hvis ønskelig, kan vi bidra med finansieringsløsninger både i form av kun leie/leasing, leie kombinert med en SLA/serviceavtale, og også integrerte as-a-service avtaler som kan inkludere software-komponentene i løsningene. Ta kontakt, så hjelper vi deg med vurderingen av den beste løsningen for dine behov.

ANDRE Kundereferanser