Share on facebook
Share on linkedin

MERKEUTSTYR

Lexit har lang erfaring og god teknisk kompetanse på utstyret vi selger og installerer. Med kombinasjonen etiketter og emballasje (forpakningsmateriell) sammen med maskinutstyret, tilbyr vi komplette konsepter for produktmerking. Vi har lang erfaring med å levere komplette merkeløsninger til produksjonslinjene i industrien og næringsmiddelindustrien spesielt hvor maskinene både har integrasjon direkte til ERP- eller WMS-system (lagerhåndteringssystem).

En produksjonsbedrift har store krav til utstyr for merking og automatisk håndtering av produkter, uansett om det er forbrukerpakning (F-pak), ytteremballasje (D-pak) eller pallehåndtering (T-pak). Om det gjelder enkel manuell merking eller en helautomatisk løsning, så har vi utstyret som er riktig for ditt behov – enten som stand-alone eller fullintegrert i eksisterende produksjonslinje. Vi har et bredt spekter av maskiner å velge i for de varierende typer oppgaver som skal løses.

Alle våre maskiner og relatert utstyr er CE-godkjente.

Automatisert merking

Forbrukerforpakning (F-pak)

Det finnes mange ulike løsninger for F-pak merking. Vi leverer solide maskiner, fra store og kjente leverandører, som merker alle typer pakninger og størrelser. Enten det skal merkes på topp, bunn, i front eller på siden – vi tilpasser våre etikettmaskiner etter dine behov.

Merkeutstyr som printere, dispensere og applikatorer kan integreres i eksisterende linje og tilpasses alle typer pakkemaskiner.

Vi har også maskiner som veier og etiketterer produkter i fart – enten på topp, siden eller under. Alle våre maskiner er enkle å betjene og vedlikeholde. De kan integreres i overordnet IT-system.

Distribusjonsforpakning (D-pak)

Vi leverer komplette maskiner med applikator, printer, høyde- og sidejustering, samt startfotocelle. Maskinene kan enten brukes som toppmerking, front/bak eller som sidemerking. Utstyret leveres både med og uten gulvstativ, tilpasset kundens komplette linje.

Maskinene har innebygd printer for realtime (siste variabel informasjon tilsendt) tiltrykk av tekster, logoer, løpende dato og strekkoder. Maskinen har nettverk og kan integreres med overordnet merkesystem.

Dette er en hundre prosent industriell løsning med fokus på driftssikkerhet og lang levetid, samtidig som den er meget enkel å betjene for operatørene. Printeren er meget servicevennlig og maskinene er CE-merket.

Se vårt merkeutstyr

Transport- og pallemerking (T-pak)

Lexit har pallemerkere for alle behov. Vi leverer utstyr som utfører merking av paller i forskjellige høyder og på flere sider.

Den automatiske pallemerkeren (Robotmannen) er en maskin som merker pall på to sider. Maskinen har innebygget printer som styres ved hjelp av Lexits egen software som igjen tilkobles et overordnet merkesystem. Maskinen er i rustfri utførelse, og har en skanner montert i front for sjekk av strekkoder og sending av data.

Etiketter, printer og applikator er montert inne i et skap for full beskyttelse. Pallemerkeren påfører maks 15 etiketter pr. minutt.

Hva er F-pak?
Forbrukerpakning (F-pak) er betegnelsen på emballasjen et produkt/vare er pakket inn i når forbrukeren kjøper det.

Hva er D-pak?
Detaljistpakning (D-pak)  beskriver den bestillbare enhet for kjede- og grossist. En D-pak inneholder en eller flere forbrukerpakninger og skal gå ubrutt gjennom verdikjeden fra produsent til butikk, og kun inneholde ett vareslag.

Hva er T-pak?
Transportpakning (T-pak) er ytteremballasje som i betydelig grad er styrt av logistikkhensynet til distribusjonskjedene.

Samarbeidspartnere

Lexit er stolte leverandører av F-pak, D-pak og T-pak utstyr levert fra våre samarbeidspartnere:
ELS – European Labelling System, Ravenwood, CAB, Altech, Marel, Scanvaegt, Jasa, Teltek og AlfaService

Linerless/sleeves

Nobac fra Ravenwood
Lexit har lang erfaring og en unik kompetanse innen linerless konseptet. Med Nobac maskiner og egenproduserte etiketter kan vi ta ansvar for hele produktmerkingen. Nobac maskinene gjør det mulig å etikettere linerless labels. Maskinen er kompakt og PLS-styrt med integrasjon mot eksisterende produksjonslinjer. Maskinen er meget driftssikker, enkel i bruk for operatørene og den har god tilgjengelighet for el-skap. Maskinen kan tilkobles printer og vekt for variabel informasjon. Hastighet opp til 100 enheter pr. minutt.

Standard etikettformat: lengde maks 500 mm og bredde/pakkehøyde maks 250 mm.

Kartongpakking

Jasa Sleever Solution – automatisering av pakkeprosessen

Denne maskinen er den perfekte allround-løsningen for alle kartonghylser med to eller tre sider (sleeves, sjaktel, hylse) og er primært designet for matprodusenter som har behov for en allsidig og fleksibel maskin. Maskinen er bygget på en modulsammensetning som består av en inn- og utmatingsmodul (transportør) som sikrer enkel integrasjon i eksisterende produksjonslinje. Hjertet i maskinen er kassettenheten som er modulen der selve pakkingen foregår. Kassetten er tilpasset hvert enkelt kartongformat som gjør at bruker kan endre emne fra ett format til et annet i løpet av få minutter. Maskinen håndterer opptil 50 pakker i minuttet, har kort omstillingstid, et hygienisk design og er veldig enkel å betjene via et touchdisplay. Dette er en kompakt plug-and-play maskin som er PLS-styrt og kan enkelt integreres i enhver eksisterende emballasjelinje.

Hva er PLS-styrt?
PLS står for Programmerbar Logisk Styring.

Se sleever-maskinen effektivt «konvolutt»-pakker fisk.

Se sleever solution på salatretter.

Se sleever solution på pølsepakker.

Totalkundekonseptet

Konseptet for deg som ønsker en forutsigbar arbeidsflyt innen etiketter, emballasje og merkeløsninger. Konseptet bygger på en gjensidig forpliktelse innen minimum to av våre produktområder. 

Avtalen sikrer langsiktighet og forutsigbarhet, og gir ditt selskap tilgang til et bredt spekter av ressurser og fordeler. Dere får én leverandør å forholde dere til, og en trygghet om at Lexit tar ansvar for hele prosessen – både drift og funksjonalitet.

ETIKETTSKRIVERE / PRINTERE

Lexit har lang og omfattende erfaring med etikettskrivere til ulike bransjer og ulik bruk. Godt samarbeid med markedets største leverandører gjør at vi kan levere gode løsninger uansett hva din bedrift er ute etter. Vi har et bredt spekter av ulike printere som spenner fra vanlige bordskrivere til mobile skrivere og store industriprintere.

Valg av printer starter med etiketten

Når du skal velge en etikettskriver er det viktig å ta utgangspunkt i hvilken etikett du skal bruke og hvordan den skal se ut. Etikettskriverne er nokså like i utgangspunktet men har forskjellige funksjoner og leveres i forskjellige størrelser. Hvor lenge etiketten er ment å vare og hva slags påkjenninger den skal tåle er også viktig for valget av printer. Vi har flere ulike modeller som tar hensyn til dette.

Stasjonær eller bærbar printer – hva er ditt behov?

Vi har gode stasjonære printere som et tilskudd i lager og logistikkløsninger, men også bærbare batteridrevne printere som kan tas med rundt for å skrive ut der det er behov. Våre printere tilbys i ulike modeller og yter ulikt for å gjøre en god jobb uansett miljø. Vi har også printere som kan printe RFID, hvor etiketter blir merket når de skrives ut.

Ved hjelp av SOTI MobiControl (device management) kan vi også tilby god sikkerhet på våre printere. Her kan printeren fjernstyres og låses slik at uvedkommende ikke kan logge seg inn eller bruke denne som en bro for å komme seg inn i det øvrige systemet.

Les mer om SOTI managementet.

Printere for ulike miljøer

Enten det dreier seg om en stillestående skriver på et kontor, ute i produksjonen eller en fastmontert skriver på en truck er dette viktig å ta hensyn til ved anskaffelse av en ny skriver. Vi hjelper deg med å finne den riktige printeren for din bedrift.

I vårt sortiment finnes også spesialutstyrte skrivere som tåler temperaturforskjeller og fukt. Herunder antibakterielle printere som kan brukes i sensitive miljøer hvor bakterier ikke må forekomme (for eksempel på sykehus).

RELATERT UTSTYR

Vekter/manuelle vekter

Vi leverer alle typer vekter – bordvekter, pallevekter, Wemag-vogn vekter og U-vekter som kan veie produkter fra 100g og opptil flere tonn.

Cassel metall og røntgendetektorer

Denne typen detektorer har et oversiktlig brukergrensesnitt som gjør den enkel for operatørene å betjene. Metalldetektorer kan skreddersys etter behov, uansett om de er in-line i en linje eller skal stå «stand-alone». Metalldetektorer detekterer metalliske produkter som stål, rustfritt, kobber og aluminium.

Er det behov for å detektere stein, plast, keramikk eller glass er det en røntgenmaskin som må benyttes.

Hitachi blekkstråleskriver

Blekkstråleskriveren er en 4-raders modell med funksjon for automatisk oppdaterende dato, løpenummerfelt, tekster, logoer samt mulighet for bruk av blekk med forskjellige farger. Den er meget driftssikker, kompakt og brukervennlig samt krever liten plass og minimalt med vedlikehold. I tillegg oppfyller Hitachi alle krav som stilles til næringsmiddelbransjen.

Skriveren har et nytt, egenutviklet blekksystem for retur av blekk som gir et meget lavt blekk- og solvent forbruk. Den nøyaktige viskositetskontrollen av blekket gir en stabil droppform og optimal utskriftskvalitet. Maskinen har også en innebygd software som (når maskinen ikke brukes) starter opp en gang pr. døgn. Dette gjør at blekket ikke størkner i ventiler, slanger, dyse ol.

Service og support

Lexit har en veldrevet og effektiv service- og supportavdeling som yter telefonsupport, gjør service på produkter inne på eget serviceverksted eller bistår kunder på deres lokasjon. Dersom din bedrift har virksomhetskritisk utstyr i drift har vi også mulighet for å utføre preventivt vedlikehold. Vår service- og supportavdeling består av en serviceinnstilt koordinator og flere dyktige sertifiserte serviceteknikere.

Eie, leie & as-a-service

Vi vil hjelpe våre kunder med å oppnå en mer effektiv drift. Våre løsninger kan kreve investeringer i industriell hardware, merkeutstyr eller annet. Hvis ønskelig, kan vi bidra med finansieringsløsninger både i form av kun leie/leasing, leie kombinert med en SLA/serviceavtale, og også integrerte as-a-service avtaler som kan inkludere software-komponentene i løsningene. Ta kontakt, så hjelper vi deg med vurderingen av den beste løsningen for dine behov.

DIGITALISERING OG AUTOMATISERING I PRAKSIS
SPENNENDE UTSTILLING OG SESSIONS

LEXIT GROUP-MESSE
3. MAI 2022