MERKEUTSTYR

Lexit har lang erfaring og god teknisk kompetanse på utstyret vi selger og installerer. Vi tilbyr komplette merkeløsninger til produksjonslinjene i industrien og næringsmiddelindustrien spesielt hvor maskinene både har integrasjon direkte til ERP- eller WMS-system (lagerhåndteringssystem).

En produksjonsbedrift har store krav til utstyr for merking og automatisk håndtering av produkter, uansett om det er forbrukerpakning (F-pak), ytteremballasje (D-pak) eller pallehåndtering (T-pak). Om det gjelder enkel manuell merking eller en helautomatisk løsning, så har vi utstyret som er riktig for ditt behov – enten som stand-alone eller fullintegrert i eksisterende produksjonslinje. Vi har et bredt spekter av maskiner å velge i for de varierende typer oppgaver som skal løses og leverer alt av forbruksvarer.

Økt portefølje etter overtakelse av Markem-Imaje
Lexit har tatt over Markem-Imajes (MI) distribusjon av produkter og løsninger i Norge, Sverige og Danmark. Med dette har vi økt porteføljen vår med flere spennende kvalitetsprodukter som blekkstråleskrivere, voksskrivere, folieskrivere, etikett-applikatorer og pallemerkere.

Alle våre maskiner og relatert utstyr er CE-godkjente.

Automatisert merking

Merking av F-pak

Det finnes mange ulike løsninger for F-pak merking. Vi leverer solide maskiner, fra store og kjente leverandører, som merker alle typer pakninger og størrelser. Enten det skal merkes på topp, bunn, i front eller på siden – vi tilpasser våre etikettmaskiner etter dine behov.

Merkeutstyr som printere, dispensere og applikatorer kan integreres i eksisterende linje og tilpasses alle typer pakkemaskiner.

Vi har også maskiner som veier og etiketterer produkter i fart – enten på topp, siden eller under. Alle våre maskiner er enkle å betjene og vedlikeholde. De kan integreres i overordnet IT-system.

Merking av D-pak

Vi leverer komplette maskiner med applikator, printer, høyde- og sidejustering, samt startfotocelle. Maskinene kan enten brukes som toppmerking, front/bak eller som sidemerking. Utstyret leveres både med og uten gulvstativ, tilpasset kundens komplette linje.

Maskinene har innebygd printer for realtime (siste variabel informasjon tilsendt) tiltrykk av tekster, logoer, løpende dato og strekkoder. Maskinen har nettverk og kan integreres med overordnet merkesystem.

Dette er en hundre prosent industriell løsning med fokus på driftssikkerhet og lang levetid, samtidig som den er meget enkel å betjene for operatørene. Printeren er meget servicevennlig og maskinene er CE-merket.

Produkt-, emballasje- og pallemerking (F, D og T-pak)

Med Markem-Imajes 2200-serie leveres et fleksibelt utvalg merkeløsninger som dekker alle nivåer innen produkt-, emballasje- og pallemerking – tilpasset alle GS1- kompatible løsninger.

NYHET! eTouch-S er et nytt og intelligent utskrifts- og påføringssystem med høy ytelse. Det er en game-changer for kunder som leter etter en løsning som er usedvanlig sikker, lynrask, ekstremt holdbar og enkel å betjene, samtidig som den reduserer nedetiden. 

Hva er F-pak?
Forbrukerpakning (F-pak) er betegnelsen på emballasjen et produkt/vare er pakket inn i når forbrukeren kjøper det.

Hva er D-pak?
Detaljistpakning (D-pak)  beskriver den bestillbare enhet for kjede- og grossist. En D-pak inneholder en eller flere forbrukerpakninger og skal gå ubrutt gjennom verdikjeden fra produsent til butikk, og kun inneholde ett vareslag.

Hva er T-pak?
Transportpakning (T-pak) er ytteremballasje som i betydelig grad er styrt av logistikkhensynet til distribusjonskjedene.

Se vårt merkeutstyr

Linerless/sleeves

Nobac fra Ravenwood
Lexit har lang erfaring og en unik kompetanse innen linerless konseptet.  Nobac maskinene gjør det mulig å etikettere linerless labels. Maskinen er kompakt og PLS-styrt med integrasjon mot eksisterende produksjonslinjer.

Maskinen er meget driftssikker, enkel i bruk for operatørene og den har god tilgjengelighet for el-skap. Maskinen kan tilkobles printer og vekt for variabel informasjon. Hastighet opp til 100 enheter pr. minutt.

Standard etikettformat: lengde maks 500 mm og bredde/pakkehøyde maks 250 mm.

Kartongpakking

Jasa Sleever Solution – automatisering av pakkeprosessen

Denne maskinen er den perfekte allround-løsningen for alle kartonghylser med to eller tre sider (sleeves, sjaktel, hylse) og er primært designet for matprodusenter som har behov for en allsidig og fleksibel maskin.

Maskinen er bygget på en modulsammensetning som består av en inn- og utmatingsmodul (transportør) som sikrer enkel integrasjon i eksisterende produksjonslinje. Hjertet i maskinen er kassettenheten som er modulen der selve pakkingen foregår. Kassetten er tilpasset hvert enkelt kartongformat som gjør at bruker kan endre emne fra ett format til et annet i løpet av få minutter.

Jasa håndterer opptil 50 pakker i minuttet, har kort omstillingstid, et hygienisk design og er veldig enkel å betjene via et touchdisplay. Dette er en kompakt plug-and-play maskin som er PLS-styrt og kan enkelt integreres i enhver eksisterende emballasjelinje.

Hva menes med PLS-styrt?
PLS står for Programmerbar Logisk Styring.

Utvidet portefølje med overtakelse av Markem-Imaje

Lexit har tatt over Markem-Imajes (MI) distribusjon av produkter og løsninger i Norge, Sverige og Danmark. Med dette har vi økt porteføljen vår med flere spennende kvalitetsprodukter som blekkstråleskrivere, voksskrivere, folieskrivere, etikett-applikatorer og pallemerkere. Leveres også med softwareløsninger.

RELATERT UTSTYR

Blekkstråleskrivere

Vi har blekkstråleskrivere som er designet for mellomstore til store tunge produksjonslinjer, som forenkler brukervennligheten, bidrar til bærekraft og forbedrer prosessene gjennom digitalisering. De leverer klare, tilpassningsdyktige og sporbare koder, inkludert 2D, QR-koder og DotCodes, som møter kundenes økende krav til synlighet i leverandørkjeden.

Blekkstråleskriverne er blant markedets raskeste og printer koder med høy oppløsning.

Våre robuste blekkstråleskrivere er utviklet, konstruert og kvalifisert utifra de mest moderne metodene, og gir teknologiforbedringer som maksimerer oppetiden, reduserer vedlikehold og forenkler den daglige driften.

industriprinter for ulike produkter
To grå printere ved siden av hverandre

Etikettskrivere/printere

Lexit har lang og omfattende erfaring med etikettskrivere til ulike bransjer og ulik bruk. Godt samarbeid med markedets største leverandører gjør at vi kan levere gode løsninger uansett hva din bedrift er ute etter. Vi har et bredt spekter av ulike printere som spenner fra vanlige bordskrivere til mobile skrivere og store industriprintere.

Når du skal velge en etikettskriver er det viktig å ta utgangspunkt i hvilken etikett du skal bruke og hvordan den skal se ut. Etikettskriverne er nokså like i utgangspunktet men har forskjellige funksjoner og leveres i forskjellige størrelser. Hvor lenge etiketten er ment å vare og hva slags påkjenninger den skal tåle er også viktig for valget av printer. Vi har flere ulike modeller som tar hensyn til dette.

Vekter/manuelle vekter

Vi leverer ulike typer robuste og driftssikre vekter – bordvekter, pallevekter, Wemag-vogn vekter og U-vekter som kan veie produkter fra 100g og opptil flere tonn.

Med et design som er kompakt og lett å rengjøre, er industrivektene et effektivt og pålitelig kontrollverktøy som løser en lang rekke oppgaver raskt og enkelt, og effektiviserer produksjonen.

Cassel metall og røntgendetektorer

Denne typen detektorer har et oversiktlig brukergrensesnitt som gjør den enkel for operatørene å betjene. Metalldetektorer kan skreddersys etter behov, uansett om de er in-line i en linje eller skal stå «stand-alone». Metalldetektorer detekterer metalliske produkter som stål, rustfritt, kobber og aluminium.

Er det behov for å detektere stein, plast, keramikk eller glass er det en røntgenmaskin som må benyttes.

Industri-PC

Lexit har lang erfaring med industrielle PC-er for bruk i produksjon og miljøer som er røffe hvor en høy IP-grad kreves. Her har vi noe for enhver smak uansett hvor robust maskinen trenger å være.

I vårt sortiment finnes PC-er som vi har utviklet i samarbeid med våre leverandører på bakgrunn av kunders ønsker og erfaringer. Av den grunn er dette godt utprøvde og testede løsninger som har vært i bruk lenge og som er kvalitetssikret av våre kunder.

Skulle det være slik at våre løsninger ikke treffer akkurat deg, har vi tett dialog med våre produsenter slik at vi alltid kan finne en løsning som passer ditt behov.

Flasker som kjøres på bånd i et industrilokale og to industri-pcer foran

Totalkundekonseptet

Konseptet for deg som ønsker en forutsigbar arbeidsflyt innen merkeløsninger. Konseptet bygger på en gjensidig forpliktelse innen flere av våre produktområder. 

Avtalen sikrer langsiktighet og forutsigbarhet, og gir ditt selskap tilgang til et bredt spekter av ressurser og fordeler. Dere får én leverandør å forholde dere til, og en trygghet om at Lexit tar ansvar for hele prosessen – både drift og funksjonalitet.

Samarbeidspartnere

Lexit er stolte leverandører av F-pak, D-pak og T-pak utstyr levert fra våre samarbeidspartnere:
Markem-Imaje, ELS – European Labelling System, Ravenwood, CAB, Altech, Scanvaegt, Marel, Jasa, Teltek og AlfaService

Service og support

Lexit har en veldrevet og effektiv service- og supportavdeling som yter telefonsupport, gjør service på produkter inne på eget serviceverksted eller bistår kunder på deres lokasjon. Dersom din bedrift har virksomhetskritisk utstyr i drift har vi også mulighet for å utføre preventivt vedlikehold. Vår service- og supportavdeling består av en serviceinnstilt koordinator og flere dyktige sertifiserte serviceteknikere.

Eie, leie & as-a-service

Vi vil hjelpe våre kunder med å oppnå en mer effektiv drift. Våre løsninger kan kreve investeringer i industriell hardware, merkeutstyr eller annet. Hvis ønskelig, kan vi bidra med finansieringsløsninger både i form av kun leie/leasing, leie kombinert med en SLA/serviceavtale, og også integrerte as-a-service avtaler som kan inkludere software-komponentene i løsningene. Ta kontakt, så hjelper vi deg med vurderingen av den beste løsningen for dine behov.