Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Som Norges største ground handler er de ansatte opptatt av at riktig informasjon blir registrert til rett tid, ettersom endringer skjer hele tiden.
– Tidligere var driften i stor grad papirdrevet. Dette førte til at dataene ofte var utdatert innen vi hadde rukket å skrive dem ut. Mange registreringer ble heller ikke gjort. Vi hadde ikke noe støttesystem for de enkelte medarbeiderne, og ønsket derfor å finne en løsning der alt av registreringer ville skje i sanntid ute på flysiden, sier André Østli, Chief Information Officer i Widerøe Ground Handling.
I utgangspunktet hadde Widerøe et ønske om tablets med relativt stor arbeidsflate, men Lexit Group var i tvil om at dette var den beste løsningen.
– Vi leverte flere ulike tablets til dem for testing, men konkluderte relativt kjapt med at enhetene burde være mindre, sier Helge Stenstvedt, Key Account Manager i Lexit Group. Til deres bruk, som innebærer blant annet lasting av og på fly, blir vanlige tablets litt for store og tunge. Dette førte til at Widerøe endret kravet til både produkt og oppsett av programvare, og valgte å gå for mindre enheter, avslutter Stenstvedt.
I tillegg til å være enkle å håndtere måtte enhetene tåle en støyt. De måtte kunne brukes i et røft miljø og tåle store værutfordringer.