En ansatt trykker på en dataskjerm i en restaurant

Hardware effektiviserer kundebestillingene

Umoe Restaurants AS er Skandinavias ledende restaurantkonsern med en årlig omsetning på over 4 milliarder kroner og nærmere 9000 medarbeidere fordelt på over 330 restauranter og cafeér som Burger King, TGI Fridays, Starbucks, Peppes Pizza, Eataly, Cafe Opus, La Baguette samt konseptrestauranter på flere norske flyplasser.

LØSNING LEVERT

Lexit Group har levert kvitteringsskrivere fra Star Micronics, datakasser fra FEC og skannere fra Zebra. Leveransen inkluderer berøringsskjermer i tillegg til vanlige pc-skjermer, svitsjer, patchekabler og kasseskuffer.

Hardwareutstyr fra Lexit effektiviserer mat- og drikkebestillingene på Umoe Restaurants 330 restauranter og kafeer i Norden. De omlag 9 000 ansatte benytter berøringsskjermer på datakasser og nettbrett – noe som forenkler bestillingsrutinene. Samarbeidet har pågått siden 2005 og fungerer meget tilfredsstillende.

– Vi er veldig godt fornøyd med leverandøren, som har gode service- og vedlikeholdsrutiner. Oppstår det uforutsette hendelser er de raske på pletten med å utbedre feil eller tilby nytt utstyr. De er også kjent for rettidige leveranser, sier senior IT-konsulent Terje Holte i Umoe Restaurants.

Tre mennesker foran en skjerm i en restaurant
«– Lexit har solide produkter som tåler røff behandling i krevende arbeidsmiljøer. Utstyret har fungert feilfritt i alle år, sier senior IT-konsulent Terje Holte i Umoe Restaurants.»
To mennesker ved kassen i en restaurant

Solide produkter som tåler røff behandling

Av i alt rundt tusen datakasser sendes årlig kun et fåtall til reparasjon.

– Det er en bekreftelse på at Lexit har solide produkter som tåler røff behandling i krevende arbeidsmiljøer. Datakassene og kvitteringsskriverne har i alle år fungert knirkefritt. Skulle en datakasse gå i stykker, får vi en ny i løpet av kort tid, sier Holte.

Gammelt og utrangert utstyr skiftes ut fortløpende. Det tar normalt 1-2 dager fra utstyret bestilles hos Lexit til det er fremme hos restaurantene eller kafeene. Som nødløsning kan virksomhetene koble datakassene til en stasjonær pc med tastatur til nytt kommer. Men i de fleste tilfeller klarer Umoe å løse uforutsette hendelsene fra Lysaker.

IT-avdelingen i Umoe består av seks medarbeidere som foretar online support på alle kunde- og datakasser for alle restauranter og kafeer i Norden. Ytterst sjeldent må de reise ut til kjedene eller kafeene for reparasjoner av utstyret. Det ville blitt en kostbar affære.