To tog på en togstasjon

Lexit leverer terminaler til salg og kontroll av billetter på alle tog i Norge

Entur (tidligere en del av NSB) samler rutedata, stoppesteder og reiseinformasjon fra alle norske kollektivselskaper. Til sluttbruker leverer Entur tjenester, som gjør det enkelt å planlegge, kjøpe og gjennomføre kollektivreiser over hele landet. I tillegg driver Entur jernbanens billettsystem, salgsfunksjonene på stasjonene og kundesenter på vegne av alle togoperatører i Norge.

LØSNING LEVERT

Lexit Group har levert håndterminaler og betalingsterminaler til salg og kontroll av billetter på alle tog i Norge.

Lexit er stolt av å være foretrukket partner på leveranse av håndterminaler og betalingsterminaler til salg og kontroll av billetter på alle tog, per i dag Vy, Statens Järnvägar (SJ) og Go-Ahead. For Lexit er dette i praksis en videreføring av tidligere samarbeid der vi har hatt delansvar. Kontrakten inkluderer også løsning og bistand for fjernstyring og fjernhjelp av håndterminalene.

Produktene som utgjør hovedelementene i leveransen består av en ny betalingsterminal fra Verifone, V400m og en Google-sertifisert håndterminal fra produsenten Point Mobile, PM45. Sammen med programmene og app-ene som eies av Entur utgjør disse to produktene en komplett kasseløsning for blant annet salg av billetter. Terminalen benyttes også under billettkontroll og verifisering av tidligere kjøpte billetter. Billettene kan enkelt betales med alle typer betalingskort.

Noe av det unike i løsningen er en solid og lett Android terminal samt at det ikke trengs separat printer for å skrive ut billetter og komplette kvitteringer. Verifone har ordnet tilgang til printeren som allerede er i betalingsterminalen.

Verifone leverer betalingsløsninger og verdiøkende tjenester til det nordiske markedet. Verifone Norway AS er en del av det globale selskapet Verifone, som har avdelinger i mer enn 150 land, og mer enn 26 millioner enheter installert verden over.

To håndterminaler foran et jernbanespor