Selvbetjente kiosker OG KASSER

Er du opptatt av den gode kundeopplevelsen, ønsker å redusere kødannelse og drømmer om mersalg? Da er selvbetjent kasse løsningen!

Markedet for selvbetjente løsninger er i rask vekst – både kiosker og kasseløsninger. Stadig flere butikker, restauranter og servicebedrifter ser gevinsten i å investere i disse effektive kasseløsningene. Fremtidens kasseløsninger foregår på kundenes premisser, i eget tempo – og med minst mulig kø. Samtidig er de kostnadseffektive og salgsdrivende. I en bestillingssituasjon (eksempelvis hos de store restaurantkjedene) ser vi at mersalget øker når kundene får stå i fred når de foretar sin bestilling.

De tradisjonelle kassepunktene kan ofte være en utfordring pga kødannelse, særlig i høysesong og rushtid. Selvbetjente kasser og kiosker reduserer ikke bare kødannelse, men gir også smidig flyt rundt betalingssituasjonen og sørger for at kundene kan sjekke ut egne varer raskt og enkelt.

Skreddersydde løsninger
Med kundeopplevelsen i fokus skreddersyr vi brukervennlige og solide kiosk- og kasseløsninger og velger kvalitetsprodukter fra øverste hylle blant de store leverandørene. Vi tilbyr ekspertise og detaljkunnskap helt fra idé-stadiet til ferdig kiosk/kasseløsning. Vi har solid teknisk kompetanse inhouse til å løse både store og små oppdrag, også hva gjelder tilleggskomponenter som printere, RFID-utstyr, skannere, kamera og forbruksmateriell som kvitteringsruller og billetter.

På kundelisten har vi alt fra ulike butikk-konsepter til store restaurantkjeder, museer og flyplasser. Av selvbetjente løsninger kan vi levere det meste, som for eksempel billettkiosker, infokiosker, kiosker/kasseløsninger for bestilling og betaling av mat, kiosker/kasseløsninger for skanning og betaling av varer (også kalt self checkout/selvutsjekk), løsninger for pick-and-collect, kioskløsning for henting av mat (takeaway) m.m.

selvbetjent kasseløsning

Hvorfor velge selvbetjent løsning?

Selvbetjente kasseløsninger (kioskløsninger) er et naturlig ledd i utviklingen av smarte og fremtidsrettede løsninger for å effektivisere bestillings- og kjøpsprosessen.

Løsningene er kostnadseffektive og salgsdrivende når det velges riktig løsning som er tilpasset miljøet de skal brukes i. Kundene slipper kødannelse, og kan bestille/handle varer raskt og effektivt. De ansatte kan utøve større grad av service ute i butikken og bruke ressursene på andre andre viktige oppgaver.

Med tanke på korona-situasjonen, er de selvbetjente løsningene også et tidsriktig valg i forhold til å redusere smittefare.

Forbedrer kundeopplevelsen

Lexit leverer både standard kiosk- og kassemodeller, men i stor grad kundespesifikke løsninger. Vår ekspertise som partner strekker seg hele veien fra design og bygging til installasjon og drift gjennom partnere og forhandlere – og alltid med fokus på å skape de beste kundeopplevelsene.

Vi har gode kontakter hos flere ulike produsenter som er ledende innenfor POS-markedet slik at vi sammen med kunden kan finne frem til den løsningen som er mest effektiv og kundevennlig. Vi har opparbeidet oss en solid portefølje på selvbetjente kiosk- og kasseløsninger for ulike bransjer og kjenner suksessfaktorene for en vellykket selvbetjent løsning.

Våre selvbetjente kiosk- og kasseløsninger gjør det mulig å skape nye kundeopplevelser, og sørger samtidig for kostnadseffektive og attraktive bestillings- og betalingsløsninger for folk på farten. Den riktige kasseløsningen vil gi merkbar gevinst og er som regel inntjent på noen få måneder.

Hva er en selvbetjent kiosk/kasseløsning?

En selvbetjent løsning består av ulike typer hardware (eks. berøringsskjerm, skanner, printer/kvitteringsskriver, betalingsteminal, stativ, bord osv) og software satt sammen og tilpasset et gitt miljø eller bruksområde.

Det kan være billettkiosker til museum, infokiosker på kjøpesentre, kasseløsninger (self checkout/selvutsjekk) i matbutikker, kiosker/kasseløsninger for utskrift av bagasjetagger på en flyplass, løsninger for pick-and-collect, kioskløsning for henting av mat på restauranter (takeaway) m.m. Fellesnevneren for alle løsningene er at kunden/brukeren opererer på egenhånd og enkelt navigerer seg gjennom kjøpsprosessen uten hjelp.

Noen av våre kioskmodeller

selvbetjente kasseløsninger ulike typer

Veggmonterte kiosker

Mange ønsker seg kiosker men har ikke plass til store gulvmodeller. Vi kan levere et utvalg av veggmonterte kiosker med ulike skjermstørrelser. Disse kioskene tar minimalt med plass, men kan inneholde de samme mulighetene som større gulvmodeller.

Frittstående kiosker

Lexit har et bredt utvalg av frittstående kiosker. Det brede spekteret av modeller gjør at vi kan finne en modell som passer inn i ditt miljø både når det gjelder design og funksjonalitet. Kioskene kan leveres som rene informasjonskiosker eller med ekstrautstyr som strekkodeleser, NFC, bankterminal, billett- og kvitteringsskriver, kamera etc. Vi er tilpasningsdyktige når det kommer til kundenes ønsker og etterstreber alltid å møte behov for spesifikke løsninger.

Self checkout

Løsninger for self checkout og selvutsjekk er i vekst, og i stadig flere bransjer tas disse i bruk. En løsning for selvutsjekk er en selvbetjent kasseløsning som gir kunden mulighet for å fullføre sin egen transaksjon uten hjelp fra en ansatt. Den består av en touchskjerm, skanner og betalingsterminal samt et stativ/bord for varer/produktet. Du finner løsningen i ulike dagligvarebutikker, sportsbutikker og på flyplasser (taxfree). Løsningen kalles også selvskanning eller self scan.

Lexit har gjennom flere år opparbeidet solid kunnskap og erfaring med å skreddersy denne typen selvbetjente kasseløsninger til ulike bransjer. Sammen med våre solide leverandører sørger vi for at din selvutsjekk-løsning designes og konfigureres etter ditt ønske og behov. Vi er en samarbeidspartner å støtte seg på helt fra rådgivning, bygging og montering til ferdig produkt og fremtidig oppfølging med support fra eget teknikerteam.

Se NRK-artikkelen om løsningen vi leverte til TÅR-konseptet i Hoddevik (Nordfjord), og bilder av kasseløsningen.

selvbetjent kioskløsning utendørs nordkapp

Utendørs kiosker

Vi leverer også kiosker som kan stå utendørs. Dette kan være rene informasjonskiosker, drive-thru eller betalingsløsninger. Det kreves mye av kiosker som skal stå ute i et nordisk klima. Materialer og komponenter må tåle ekstreme temperaturer og høy fuktighet. Vi benytter produkter fra verdensledende produsenter på dette området, og har både erfaring og kunnskap til å plukke riktige modeller til hver enkelt løsning.

En kioskleveranse vil som oftest være et lengre prosjekt. For å komme frem til riktig løsning for kunden vil dette være mer komplekst enn å levere en standard POS-løsning. Vi hjelper og guider kundene gjennom hele denne prosessen. Dette skaper forutsigbarhet og sikkerhet og sørger for at vi sammen finner den beste og riktige kiosk-løsningen. Det tilbys også service på alle kioskene vi leverer.

Se Dagblad-artikkelen om bestillingskioskene for taxi.

Fast food løsning

Vi har effektive løsninger for fast food bransjen som avhjelper kødannelse og erfaringsmessig gir mersalg. 

Kundene kan i fred og ro manøvrere seg rund i menyen og plukke det de har lyst på uten å ha utålmodige kunder på nakken. Kundeopplevelsen forbedres ved at hele bestillingsoperasjonen inkludert betaling skjer i kioskløsningen, og ingen belastning på kassepunktet.

Bestillingskioskene kan leveres både enkle og doble/tosidige (dual-kiosk).

Se kundecasene for Burger King og Sunset Boulevard nederst på siden.

Produsenter

Service og support

Lexit har en veldrevet og effektiv service- og supportavdeling som yter telefonsupport, gjør service på produkter inne på eget serviceverksted eller bistår kunder på deres lokasjon. Dersom din bedrift har virksomhetskritisk utstyr i drift har vi også mulighet for å utføre preventivt vedlikehold. Vår service- og supportavdeling består av en serviceinnstilt koordinator og flere dyktige sertifiserte serviceteknikere.

Eie, leie & as-a-service

Vi vil hjelpe våre kunder med å oppnå en mer effektiv drift. Våre løsninger kan kreve investeringer i industriell hardware, merkeutstyr eller annet. Hvis ønskelig, kan vi bidra med finansieringsløsninger både i form av kun leie/leasing, leie kombinert med en SLA/serviceavtale, og også integrerte as-a-service avtaler som kan inkludere software-komponentene i løsningene. Ta kontakt, så hjelper vi deg med vurderingen av den beste løsningen for dine behov.

ANDRE Kundereferanser