Lexit One

Velkommen til vår digitale etikettverden!

Etiketthåndteringssystemet Lexit One omfatter alle arbeidsoppgaver i etikettproduksjonen, hele veien fra design til bestilling /fornyet bestilling, trykk, distribusjon og vareproduksjon. Etiketter kan nå bestilles enkelt ved hjelp av en egen Lexit-app!

Lexit One består av tre hoveddeler:

 

Design Center – godkjenning av etiketter

Uansett om etiketten kommer fra kundens reklame-/designbyrå eller om den utformes av Lexit Group, så må den gjennomgå grundige kontrollrutiner før den går videre i systemet.

Originalen ferdigstilles til trykk og legges ut på nettet i Lexit Design Center, der kundene logger seg på med brukernavn og passord. Deretter kan de kommentere og be om endringer, eller godkjenne, ved hjelp av få tastetrykk. Den siste versjonen er alltid den eneste som er tilgjengelig for kunden. Gamle, uaktuelle etiketter tas vare på i systemet som back-up.

Alle etiketter lagres med eget artikkelnummer for at de enkelt skal være søkbare i de ulike delene av Lexit One. Bilder av etikettene følger også med i alle ledd i prosessen.

NYHETER I VERSJON 2 ”Web-to-print”

Endringer på eksisterende etiketter (ingredienser, næringsinnhold etc.) kan skje direkte i Design Center. Ved godkjenning av endring oppdateres automatisk nytt artikkelnummer og tidligere versjon sperres. Det er også mulig å opprette nye etiketter i nåværende serie/design. Fil trenger ikke å sendes pr mail, da alt skjer på ett sted.

 

Online Center – bestilling av etiketter

Samtidig som etiketten godkjennes i Design Center, ligger siste versjon av etiketten klar i Online Center. Her kan kundene omgående bestille ønsket antall etiketter, og i tillegg kontrollere alle etikett- og produksjonsopplysninger som format, kjernediameter, antall etiketter på rullen, antall etiketter i produksjon, leveringsdato m.m.

Når bestillingen er foretatt, genererer systemet en ordrebekreftelse som inneholder pris basert på mengde, kvalitet m.m. Når etiketten er godkjent, legges den over til “Etiketter i produksjon” der kunden har løpende kontroll på hvor etikettene befinner seg i løypa.

Oppfølgingen på Online Center kan skje fra pc eller smarttelefon med Lexit-app´en som tilbyr nøyaktig samme funksjoner på telefondisplayet som på pc-skjermen.

NYHETER I VERSJON 2

Når endringer godkjennes i ”Web-to-print” oppdateres automatisk versjonen i Online Center.

 

Sentralt merkesystem – full kontroll i eget produksjonsanlegg

I Sentralt merkesystem lagres all informasjon om produkter, layout, printer-konfigurasjoner osv. Kundene har automatisk tilgang til å importere godkjente etikettbakgrunner fra vår produksjon og inn i databasen. Disse kan brukes som bakgrunnsbilder slik at operatøren skal kunne plassere teksten på tiltrykks-flaten på etiketten.

Det kan legges til tekstlinjer, tekstbokser, symboler, strekkoder, linjer og bokser. Sammen med layoutbak-grunnen, som kan legges automatisk inn i databasen via Lexit One, blir dette det ultimate verktøyet for planlegging og ferdiggjøring. Emballasjebildet kan hentes opp i systemet. Ferdig produkt med etikett vises da ved starten av produksjonslinjen.

NYHETER I VERSJON 2 – ”Web-to-print”

Redigering av layouter via Lexit Cloud for print/tiltrykk i egen produksjon.

 

Deklarasjonshåndtering – Recipe Explorer

Foptec Recipe Explorer er en programvare spesielt utviklet for å hjelpe næringsmiddelprodusenter med å administrere resepter, ingrediens-lister og ernæringsmessig informasjon. Håndtering av ingrediensfortegnelsen manuelt, er både tidskrevende og usikkert med tanke på feilkilder – i Recipe Explorer samles all informasjonen på et sted tilgjengelig for alle som behøver den.

Endres noe i en råvare, vil automatisk alle resepter med den råvaren i seg endres. På samme sted vil også datablader tilknyttet en råvaren linkes inn. Produktblader på egne resepter genereres automatisk i forskjellige maler. Her trenger ingenting å skrives inn manuelt, malene henter inn nødvendig informasjonen automatisk.

I tillegg genererer også programmet automatisk lister over ingredienser i synkende rekkefølge og beregning etter næringsstoffet basert på matvaretabellen, og med riktig fontstørrelse og uthevet allergen.

Ved hjelp av råvarene skapes resepter og instruksjoner om hvordan blande oppskriften. Deretter kan det enkelt og raskt, og uten å måtte beregne, tas frem korrekt resept ut fra den kvantitet du vil beregne. Like enkelt tas det frem liste over ingrediens-fortegnelsen i synkende rekkefølge i beregnet næringsinnhold. Alle beregninger er gjort automatisk, noe som minsker risikoen for kostbare feil. Det gjør det også enkelt å eksperimentere med ulike ingredienser og utvikle egne oppskrifter.

Programvaren er enkel å bruke. Vår tanke er at alle som trenger informasjon om oppskrifter, ingredienser og næringsverdi kan få det enkelt og raskt. Innmeldinger til EPD-databasen kan skje her og rapporteringen videre til TradSolution kan skje automatisk. Programvaren er linket direkte inn til TradeSolutions sider.

Funksjonsbeskrivelse:

–    Skaper innholdsbetegnelse.
–    Beregner næringsverdier.
–    Håndtering av allergener og microorganismer
–    Integrert dokumenthåndtering med notering på tidsbegrensede sertifikat/dokument
      som skal fornyes.
–    Produktblads utskrifter (HTML, PDF). Tilpasses etter kundens behov.
–    Kostnadsberegninger utifra ingredienser og strukturer.
–    Export funksjon for eks WEB med produktinformasjon, bilder mm.
–    Export/Import -mal (Excel) for å automatisk kunne lese inn produktinformasjon
      fra underleverandører, gi ifra seg informasjon som underleverandør.
–    Det tvinges frem forandringsnoteringer ved forandring av ingrediens og produkt.
–    Produksjonsplanlegging i kalender med rapportering av batchnummer for produkt
      samt inngående ingredienser. Sporbarhets funksjonalitet via et søkefelt, samt
      rapport på hva som behøves for kommende produksjon.
–    Mulighet for å fôre etikettsystemet med korrekt informasjon, og da minske risikoen
      for feil. Her finnes en forhåndsvisning av etikett om man kjører Lexit One
      sentralt merkesystem.
–    Integrasjon mot PIM system (Notitium)
–    Enkle faroanalyser.
–    Produktene kan kjøres på engelsk, svensk og norsk.
–    Integrasjon mot GSI/Validoo, for å generere VCD:er direkte fra programmet.
      (Ferdigutviklet for Tradesolution, Norge).
–    Livssyklushåndtering av råvarer og produkter

Fordeler:

–      All informasjon om bedriftens produktutvikling på ett sted. Informasjonen er alltid aktuell.
–      Korrekt deklarasjon uten kalkulator.
–      Minsker kostnader i produktutviklings-fasen da vi raskt og enkelt skaper korrekt
        inneholdsdeklarasjon, næringsverdi og produktspesifikasjoner.
–      Alle databaser knyttes sammen og gis lik informasjon (web, etiketter, produktspec.).
–      Endring i næringsverdien, allergen-informasjon etc på ingrediensnivå, slår igjennom
        på alle ferdigvarer.
–      Kostnadskalkyler vises raskt om produktene er innenfor kostnadsrammene.
–      Basert på EUs matdirektiv.

NYHETER I VERSJON 2 – ”Web-to-print”

Direkte kobling mot Recipe Explorer, automatisk oppdatering på etikett ved endring i resepter.

 

Last ned pdf