Etikett-løsninger

Vi kan levere etiketter i alle slags materialer og løsninger som duo, folder, sleeves, hals-etiketter for flasker, inMouldLabelling (IML) og etiketter med temperatur-indikatorer i tillegg til enkle ensidige etiketter. Les mer om de forskjellige løsningen her.

Duo-etiketter

Flersidige etiketter er løsningen for produkter som trenger mye plass til tekst og bilde uten at det går utover utseende og design på forsiden.

Vår løsning, LexDuo-etiketten, er en firesidig etikett med mye plass for utfyllende informasjon og språkversjoner, selv om forpakningen er liten. Etiketten er veldig lik en tradisjonell etikett (ensidig toppetikett). Formatet er valg-fritt, antall farger kan variere fra én- til flerefarge-trykk og etiketten kan være lakkert, laminert, påført Cold Foil eller figurstanset.

Denne etikett-løsningen brukes i stadig større grad, i ulike bransjer, både innen legemiddel, helsekost, kjemiske produkter og næringsmiddelindustrien hvor behovet og kravene for informasjon er økende. Det er en kjent sak at forbrukerne har blitt mer og mer opptatt av å finne tilleggsinformasjon på produktene, som for eksempel oppskrifter og serveringstips. På denne måte tvinges det frem nye etikett-løsninger som dekker disse behovene.

Folder-etikett/bok-etikett

Dette er etikett-løsningen som tar duo-etiketten et skritt videre. En folder etikett med en bok/folder festet i en selvklebende bunnetikett som også lukker boken/folderen.

Størrelse og antall sider kan tilpasses ulike informasjonsbehov, og etiketten kan trykkes i ønsket antall farger på alle sider. Folderetiketten har betraktelig mer plass til informasjon enn både LexDuo etiketten og den tradisjonelle ensidige etiketten. Formatet gjør den svært godt egnet for tilbud, kampanjer, instrukser, tips, råd, evt informasjon på flere språk, samt presentasjon og gjennomføring av ulike markedsaktiviteter.

Folderetiketten dekker de fleste behov og passer på de fleste forpakninger. Den etiketteres like lett som en tradisjonell etikett, selv ved høye hastigheter. Etiketten kan også utstyres med et plastlaminat som beskytter overflaten og forhindrer fuktighet i å trenge inn og redusere lesbarheten i folderen.

Av spesialeffekter kan vi nevne plass til tatoveringsetikett og mulighet for å legge inn skrapefelt à la Flax-lodd.

Linerless/sleeves

En linerless etikett går som et “magebelte” rundt hele produktets emballasje og kan på den måten dekke forpakningens topp, begge sider og bunn. Uansett hylleplassering vil produktet få god “facing” i butikk. En linerless består av en tynn kartong eller plast som har fått påført limstriper på baksiden og silikonstriper i front.

Salgsfremmende
Har en egenskap som gjør at uansett underlag og utfordrende overflate (eks skinpack) vil etiketten feste seg optimalt, og med større profileringsflater vil eksponeringsmuligheten til produktet øke.

Miljøvennlig
En etikettløsning uten bakpapir gjør at alt av svinn og restavfall uteblir under fremstilling av materialet, produksjon av etikettene og på pakkelinjen hos bruker – et meget bærekraftig etikettalternativ.

Kostnadseffektiv 
Etiketten får «snudd format» under påføring sammenlignet med tradisjonelle selvklebende etiketter. Dette gir mulighet for flere etiketter pr. rull, noe som igjen reduserer antall rullbytter, gir mindre stopp på linja og i sum en mye mer effektiv produksjon. Kortere fremtrekk (lengde) kan også gi økt hastighet på linjen.

InMouldLabeling (IML)

In-mold-merking er bruk av papir eller plast-etiketter under fremstillingen av beger ved blåsestøping, sprøytestøping eller termoformings-prosesser. IML-etiketter støpes inn i plasten under produksjon av plastbeholderen og fungerer som en integrert del av den endelige forpakningen. Leveres som en ferdig dekorert/etikettert emballasje.

Det finnes en variant av IML-løsningen der etikettmaterialer med en PE-barriere på baksiden gjør at etiketten festes på emballasjen når PE-siktet aktiveres ved varme. Varmen gir etiketten en feste-egenskap slik at den sveises/limes på forpakningen under fylling på linjen hos kunde (bruker) og ikke under produksjon av begeret. Eks: TINE GoMorgen yoghurt.

Etiketter med temperatur-indikatorer

Farger: Thermochromic inks

Thermochromic beskriver muligheten for at materialer bytter farge ved temperaturendring.

Temperaturer aktiverer blekk som enten forsvinner eller endrer farge. I fargen registreres temperatur-grensen og den aktiveres ved utslag gitt over/under definert temperatur. Temperaturene kan ligge mellom -10 og +69°C for de fleste farger.

Reversibel thermochromic (fargen kan endres frem og tilbake inntil 20.000 ganger)
–    Fra farge til fargeløs eller farge til farge
–    Endring for kaldt eller varmt ( -10°C til 69°C)

Irreversibel thermochromic (endres kun én gang)
–    Fra fargeløs til farge

Materiale: Tempix (materiale tilsettes en temperaturstyrt væske)

Tempix er en temperaturindikator som sikrer at produktet har blitt håndtert med riktig temperatur i kjølekjeden – fra produsent til kasserer i butikk.

Riktig håndtering av et bestemt produkt er angitt i et vindu på indikatoren, og med en ubrutt strekkode. Et skadet produkt med utløst indikator er umulig å skanne i butikk da deler avstrekkoden har blitt slettet.

Indikatoren er satt til den anbefalte tiden et produkt kan være uten kjøling mellom produsent og butikk. Etter det er det kundens ansvar å håndtere produktet på riktig måte. Indikatoren består av en absorbent (termisk papir) som en etikett med en aktivator.

Tilleggs merking: Keep-it (termostat)

Keep-it-merkingen tar hensyn til temperaturen hele veien fra produsent til forbruker. Viser hvor mange dager matvaren beholder sin kvalitet avhengig av oppbevaringstemperaturen. Holdbarhetsindikatoren består av to små kamre med ulikeingredienser som reagerer på tid og temperatur. Indikatoren starter når kamrene åpnes. Aktiveringen skjer når matvarene pakkes.

Hjelpeguide for etiketter

Det er enkelte ting som er viktig å avklare for å levere riktig etikett til riktig produkt. Under har vi listet opp noen kontrollspørsmål – for å enklere kunne produsere riktig etikett.
 

Hva er formålet med etiketten?   Informasjon, profilering, salgsfremmende etc.
Hvor skal etiketten festes? På metall, glass, bølgepapp, tre, malt overflate, utendørs, inne etc.
Hva skal etiketten tåle? Vann, fett, syrer, løsemiddel, varme, kulde, UV-stråler, sollys, slitasje (vær og vind)?
Hvor lenge skal den sitte? Dager, måneder, år?
Hva slags lim skal etiketten ha? Skal den sitte permanent, eller skal etiketten fjernes igjen?
Skal det tilføyes mer informasjon? Tekst, stekkode, batch-nr etc? Kjernediameter, baneretning, max diameter på rullen i forhold til printeren?
Hvordan skal etiketten festes/klistres på? For hånd, halv- eller helautomatisk? Kjernediameter, baneretning og max diameter på rullen hvis maskinelt?
Hvor stort opplag? Avhengig av ditt behov.
Hvilket format/fasong skal etiketten ha? Stor, liten, firkantet, rektangulær, rund etc.
Hvordan skal etiketten se ut? Antall farger, bilde, matt, blank etc.