Flere etikettvarianter på emballasje satt sammen

ETIKETTER OG EMBALLASJE

Lexit håndterer hele etikettens eksistens i egen bedrift og sammen med et godt etablert nettverk innen emballasjeprodukter tilbyr vi tilpassede og skreddersydde etikett- og emballasjeløsninger for ditt behov. Vi leverer effektive og bærekraftige etikettløsninger på alt av trykte/selvklebende etiketter – hele spekteret fra nøytrale/utrykte etiketter til linerless/sleeves, spesialetiketter, kartong (og øvrig emballasje) og RFID-etiketter (etiketter med RFID inlay). 

Lexit er ISO 22000-sertifisert, noe som viser vårt engasjement for å produsere etiketter til næringsmiddelindustrien på en forbrukersikker måte.

Vi har opparbeidet oss solid erfaring og ekspertise gjennom mange år i bransjen og leverer bredt inn til næringsmiddelindustrien, bryggerier, teknisk kjemisk produksjon, helsekost, kosmetikk, lager og logistikk.

Emballasjen ivaretar produktet – etiketten bærer merkevaren

Etiketter var tidligere kun en informasjonsbærer, men har de siste årene utviklet seg til å bli en viktig markedsføringskanal med forskjellige funksjoner og formål. Emballasje er produkter som anvendes til innpakning, profilering, oppbevaring, beskyttelse og transport.

Et godt design vekker kundens oppmerksomhet og gjør at produktene skiller seg ut i mengden, og viser hva varen inneholder, hvordan den brukes, holdbarhet, lagring, serveringstips etc.

Etiketter og emballasje – en viktig markedsføringskanal

Riktig materiale og riktig prosessering er en forutsetning for at forpakningen skal kunne følge produktet under fylling, lagring, transport og eksponering. Materialvalg, funksjon og design er alle viktige komponenter for å utvikle en selgende emballasje. Etikettens hovedfunksjon er å bære merkevaren og opplyse om lovgitt informasjon. Etiketten skal være tilgjengelig til rett tid, i riktig kvalitet og den skal kunne benyttes effektivt i produksjonsprosessen og beholde sin funksjon gjennom produktets livssyklus.

Riktig emballasje sparer mer enn den koster om den er optimert gjennom hele verdikjeden. Lexit har lang og bred erfaring innen dette feltet og hjelper deg frem til riktig forbrukerpakning og merkeløsning. Vi bidrar til å finne rett produkt til rett tid og bruk.

Vår moderne maskinpark dekker alle behov innen produktmerking. Summen av kapasitet på repro/design sammen med egen klisjé-produksjon, gjør at vi i dag har en svært effektiv og fleksibel etikettproduksjon forberedt på å tilfredsstille alle krav og ønsker fra markedet. 

Kontakt oss for en uforpliktende etikett-prat!

Vår etikettproduksjon

Med egen design og prepress/repro avdeling sammen med klisjéproduksjon og en moderne og fleksibel maskinpark dekker vi hele spekteret innenfor etiketter. Vi produserer alt fra nøytrale etiketter (kun utstansede) til 10 fargers trykk i volum fra 1 til «uendelig». Vi produserer med tradisjonelle flexo presser sammen med en digital flexo hvor maskinen er utstyrt med dobbelt klisjé- og stansesett, som muliggjør automatisk bytte av etikett varianter. Dette gir en effektiv produksjon og reduserer nedetiden. I tillegg har vi en digital presse og summen av disse maskinene gjør at vi har en allsidig og meget fleksibel produksjon.

I tillegg har vi en stor etterbehandlingsavdeling med muligheter for pålegging av lim- og silikonstriper for linerless, en rotasjons-stansemaskin for stickers, IML og ark samt maskiner og etterbehandlingsutstyr som stanser ut og behersker diverse lakker, laminering og foliepreg (cold foil) for etikettene.

Digitaltrykk

 • Mindre utgaver, raske endringer, salg og prototyper
 • Kan skrive ut unik dekor på hver etikett
 • Alle mulige materialer og former
 • Alltid skarpe utskrifter
 • Total digital flyt når du bestiller online

UV flexo

 • Middels – til store volumer
 • Alle mulige materialer og former
 • Trykk på en eller begge sider
 • Alt-i-ett-produksjon: utskrift, stansing, laminering, rulleskjæring og emballasje.
 • Vannbasert maling tilgjengelig

Klisjéproduksjon in-house

Vi produsere alle klisjéer in-house. Filer for nye etiketter, eller tidligere klisjéer med endringer, går nå direkte til enten fremstilling av klisjéer eller til vår digitale trykkpresse. Vi er HD-sertifisert, og produserer kun «High Definition» klisjéer som gir bedre trykkresultat med finere raster (HD-raster i 4000ppi), certifisert av ESKO. Klisjeene vaskes helt uten kjemikaler og løsemidler. Det benyttes en klut som tar restene, som igjen blir sendt til gjenvinning.

Miljøfornuftig etikettproduksjon

Hva gjør vi for å påvirke miljøavtrykket positivt? Jo, vi jobber kontinuerlig med å implementere bærekraftige løsninger i alle ledd av etikettproduksjonen vår. Se noen av tiltakene her:

 • Varmen som genereres fra utskrifts-UV-lampene blir gjenbrukt for å varme opp rommet og reduserer dermed strømforbruket med 40%
 • Løsemiddelfrie farger som ikke genererer noen VOC-utslipp
 • Næringsmiddelgodkjente farger oppfyller kravene til primæremballasje
 • Fjernvarme fra fornybare treråvarer og grønn elektrisitet brukes til å minimere utslipp av karbondioksid
 • RafCycle® – En gjenvinnings-løsning som resirkulerer etikettens bakpapir

ISO 22000

ISO 22000 er en internasjonal standard for mattrygghet. Den kan brukes av alle selskaper som håndterer mat eller leverer ingredienser til matprodusenter. Standarden hjelper bedrifter med å identifisere, forhindre og redusere matbårne farer gjennom næringsmiddel- og fôrkjedene.