Lexit Group utvider kundetilbudet – inngår millionavtale med EG Norge

Lexit Groups håndterminaler er i bruk hos tusenvis av norske bedrifter. Nå kan selskapet tilby drifting og vedlikehold av terminalene på egen server. EG Norge er en av de første kundene til å ta i bruk tjenesten.

Med ekspertise på en rekke felt og et bredt tilbud av løsninger og tjenester, er Lexit Group en totalleverandør for sine kunder. Nå utvider de tilbudet med drifting og vedlikehold av håndterminaler ved hjelp av managementet SOTI MobiControl – på egen server (hosting). 

En av de første kundene som nyter godt av denne tjenesten er EG – et av Skandinavias største IT-tjenesteselskaper, som har hatt et tett samarbeid med Lexit Group i over 20 år. Partene har inngått en treårsavtale.

– Vi er veldig godt fornøyde med avtalen, som er et nytt ledd i tillitsforholdet vi har med Lexit Group. Vi sjekket også flere andre leverandører, og konkluderte med at Lexit Group har best kompetanse på dette, forteller infrastrukturkonsulent i EG, Emil Heisum Valbjørn.  

– EG har hatt et veldig godt og omfattende samarbeid med Lexit Group i mange år. Vi har gode relasjoner både til enkeltpersoner og selskapet som helhet. Vi er et programvarehus, og samarbeidet med Lexit Group gir oss mer spillerom til å fokusere på vår kjernevirksomhet, sier han.

Byggmakker er blant tusenvis av norske bedrifter som bruker håndterminaler fra Lexit Group. Her er Erlend Bekken i aksjon på jobb, sammen med Infrastrukturkonsulent i EG, Emil Heisum Valbjørn. 

Gir fordeler for alle parter

SOTI MobiControl er en management-tjeneste som fjernstyrer installeringer, oppgraderinger og vedlikehold på alle håndterminaler, etter kundenes ønsker og preferanser. Den kan også brukes til å spore en enhet, og eventuelt låse den, dersom det er fare for at informasjon kommer på avveie.

– Vi kan gå inn i alle terminaler som er i bruk og se på status. Vi kan lokalisere feil og eventuelt oppgradere, og vi kan sjekke batteristatus og gi beskjed dersom batteriet må byttes. Alternativet er at terminalene må sendes inn, og da går det fort mye tid hvor de må være uten verktøyet de bruker i hverdagen. Konfigurering og oppdatering kan gjøres automatisk til gitte tidspunkter, forklarer salgssjef for datafangstavdelingen i Lexit Group, Svein Degnes Lauritsen.

Erlend Bekken hos Byggmakker på Gjøvik får arbeidsoppgavene unna med Lexit Groups håndterminal-løsning.

Tjenesten krever ingen spesiell kompetanse for kunden.

– Dersom en organisasjon skal drifte en slik tjeneste selv, krever det ganske mye. At vi har den på vår server og drifter enhetene for våre kunder, er en fordel for både oss og dem, forteller Lauritsen.

God dialog

Lexit Group er en fremoverlent leverandør som tilbyr innovative løsninger med rask leveringstid. Selskapet følger markedsutviklingen tett – både gjennom de største produsentene og deres utfordrere.

– Leveransene våre er en blanding av produkter fra de store produsentene og egne produkter. Håndterminalene er fra Honeywell, en tung og anerkjent produsent, mens øvrig POS utstyr som leveres er produkter utviklet og tatt frem av Lexit Groups samarbeidspartnere i Taiwan, forklarer salgssjefen.

Infrastrukturkonsulent i EG, Emil Heisum Valbjørn (t.v.) og salgssjef for datafangstavdelingen i Lexit Group, Svein Degnes Lauritsen er begge godt fornøyd med den nye avtalen.

Håndterminalene er et av Lexit Groups mest populære produkter, og brukes av tusenvis av bedrifter. EG har i dag 1400 av disse hos sine kunder, og har de siste årene også kjøpt butikkdatautstyr (POS) hos Lexit Group. En av hovedgrunnen til det gode samarbeidet, er god kommunikasjon og rask responstid, ifølge Heisum Valbjørn i EG.

– Vi har god dialog og får veldig god hjelp, veldig kjapt, når vi trenger det. Det bygger tillit, sier han.

Lexit Groups håndterminaler er et av selskapets mest populære produkter. Nå tilbyr de også kundene management-tjenesten SOTI MobiControl på sin server.

 

Fakta om EG Norge

EG er en skandinavisk teknologipartner med over 1.000 medarbeidere fordelt på 15 lokasjoner i Skandinavia og Polen. Med mer enn 40 år i bransjen leverer de egenutviklede digitaliseringsløsninger til over 9.500 private og offentlige kunder. Dette gjør EG til Skandinavias ledende leverandør av bransjespesifikk programvare.

Fokus på programvare i verdensklasse betyr at løsningene som leveres er robuste, godt utprøvde og utviklet spesifikt for å støtte opp om den konkrete bransjens og kundens behov.

EG er en engasjert samfunnsaktør. Gjennom bransjeorganisasjoner, partnerskap og forpliktende samarbeid tar de ansvar for å utvikle løsningene, slik at kundene står så sterkt som mulig i det digitale skiftet og med hensyn til den globale utviklingen. 

 

TEKST: Jan Frantzen / FOTO: Tone H.M. Sagen, Lexit Group