ENTUR og Lexit Group signerte nylig kontrakt verdt 30 mill

ENTUR, tidligere en del av NSB, og Lexit Group signerte nylig en kontrakt verdt vel 30 mill NOK for leie av utstyr til salg og kontroll av billetter på samtlige tog i Norge.

Lexit Group er stolt av å bli foretrukket partner på leveransen av håndterminaler og betalingsterminaler som skal benyttes til salg og kontroll av billetter på alle tog de neste årene. For Lexit Group blir dette i praksis en videreføring av en kontrakt vi har hatt delansvar for også de foregående årene. Kontrakten utvides nå til også å inkludere bistand for fjernstyring og fjernhjelp av håndterminalene. Utrulling starter allerede nå i mai.

Produktene som utgjør hovedelementene i leveransen består av en ny betalingsterminal fra Verifone, den nye V400M og en Google-anbefalt håndterminal fra produsenten Point Mobile, PM45. Sammen med programmene og app-ene som eies av Entur utgjør disse to produktene en komplett kassaløsning for blant annet salg av billetter. Terminalen benyttes også under billettkontroll og verifisering av tidligere kjøpte billetter. Billettene kan enkelt betales med alle typer kort og etter hvert også med Vipps for de som ønsker det. 

Noe av det unike i løsningen er at vi ikke trenger separat printer for å skrive ut billetter og komplette kvitteringer. Verifone har ordnet tilgang til printeren som allerede er i betalingsterminalen.

 

Entur samler rutedata, stoppesteder og reiseinformasjon fra alle norske kollektivselskaper. Dette samles i én database med et åpent grensesnitt (gratis), og tilgjengelig for alle som ønsker å bygge tjenester basert på disse. Til sluttbruker leverer Entur tjenester, som gjør det enkelt å planlegge, kjøpe og gjennomføre kollektivreiser over hele landet.  I tillegg driver Entur jernbanens billettsystem, salgsfunksjonene på stasjonene og kundesenter på vegne av alle togoperatører i Norge.

Lexit Group, med hovedkontor på Kløfta, er et heleid norsk selskap og en totalleverandør med avdelingskontorer i Sverige og Danmark. En av kjernevirksomhetene er salg og service av håndterminaler og tablets for profesjonelle kunder i hele Skandinavia. Konsernet har i dag 130 ansatte og omsetter årlig for ca NOK 400 millioner.

Verifone leverer betalingsløsninger og verdiøkende tjenester til det nordiske markedet. Verifone Norway AS er en del av det globale selskapet Verifone, som har avdelinger i mer enn 150 land, og mer enn 26 millioner enheter installert verden over.

 

Kontaktperson:
Helge Stenstvedt / Key Account Manager
Telefon +47 992 68 273 / helge.stenstvedt@lexit.no