Lexit selger etikettvirksomheten – fokuserer på teknologiområdene innen merking, datafangst og digitalisering

PRESSEMELDING: Etikettvirksomheten overtas av svenske Nordvalls Etikett. Lexit Group vil fokusere på den mer teknologitunge delen av eksisterende virksomhet innen merking, datafangst og digitalisering og samarbeide med Nordvalls om etikettleveransene til kundene. Med denne overtakelsen blir Nordvalls Skandinavias ledende leverandør av etiketter.

Lexit leverer integrerte løsninger – med software, utstyr og produkter – for å merke og digitalt tracke varer, forsendelser, utstyr eller andre verdier i en verdikjede. Løsningene benyttes av kjente selskaper på tvers av Skandinavia. I Norge er Orkla, Tine og Nortura samt dagligvareaktører som Coop, Norgesgruppen og ASKO og Reitan kunder av Lexit. Lexit-gruppen leverer også løsninger til selskaper som Jula, Elkjøp, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS og Dahl Optimera.

I fjor gjennomførte Lexit to store overtakelser som ga selskapet en ledende posisjon i Skandinavia på teknologi-områdene innen merking og digitalisering og løftet årsomsetningen over 1 milliard kroner. Inn i selskapet kom svenske Idnet AB og den skandinaviske virksomheten til merkegiganten Markem-Imaje. Med salget av etikettvirksomheten frigjør selskapet ressurser til å satse videre på vekst innen teknologiområdene som står for om lag 80% av selskapets omsetning.

Brorparten av Lexits kunder kjøper flere løsninger og produkter av selskapet, inkludert etiketter. Lexit og Nordvalls har inngått en samarbeidsavtale for å sikre bredden i leveransene til Lexits kunder i Norge og Sverige.

– Da vil begge selskapene kunne satse videre der de er sterkest for å levere best mulig løsninger og produkter til kundene.

Sjur Skjæveland, administrerende direktør i Lexit Group

Etikettindustrien har vært igjennom en betydelig konsolidering de senere år. Lexit er en av Norges største etikettleverandører med fokus på næringsmiddelkunder og har også en sterk markedsposisjon i Sverige. Nordvalls og dets eier, tyske Possehl Group, har vært drivende i konsolideringen. Med dette oppkjøpet styrker Nordvalls sin posisjon ytterligere og blir Skandinavias klart ledende leverandør av etiketter med en årlig omsetning på godt over 1 milliard kroner.

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Lexit Labels ansatte og kunder velkommen til Nordvalls Etikett. Akkurat som Nordvalls, jobber Lexit langsiktig i tett samarbeid med sine kunder. Vi ser frem til det fremtidige samarbeidet mellom våre selskaper.

Patrik Jenemark, administrerende direktør i Nordvalls

I en overgangsperiode vil Lexits etikettvirksomhet fortsette å operere under merkenavnet Lexit Labels. Driften av selskapets etikettproduksjon i Mölnlycke og Trondheim og salgsapparatet i Norge og Sverige overtas av Nordvalls 1. mars.

Om selskapene

Om Nordvalls
Nordvalls ble grunnlagt i 1907 i Sjöbo i Skåne, hvor produksjon og hovedkontoret fortsatt ligger. Nordvalls har ytterliggere to produksjonsenheter i Sverige i Bjuv og Nässjö. Utenfor Skandinavia, eier Nordvalls engelske Watermill Press og tyske Kölle Etiketten. Med overtakelsen av Lexit Labels i Norge og Sverige styrker Nordvalls Etikett sin posisjon på markedet ytterligere og blir Skandinavias ledende leverandør av etiketter med en årlig omsetning på ca. 1.100 MSEK og mer enn 300 ansatte. Siden 2017 har Nordvalls vært en del av PID (POSSEHL Identification Solutions) Group, et konsern innen det globale merke- og identifikasjonsmarkedet.

Om Lexit Group
Lexit Group, startet i 1993, leverer integrerte løsninger, utstyr og produkter innenfor merking, datafangst og digitalisering. Selskapets kunder inkluderer sentrale aktører innen bl.a. næringsmiddelindustrien, logistikk og distribusjon, retail og offentlig sektor. Lexits løsninger er typisk en kombinasjon av software, merking, hardware og service tilpasset bransje og bruksområde. Lexit er en ledende aktør i alle de skandinaviske markedene med kontorer i Norge, Sverige og Danmark. Konsernet har etter utsalget av etikettvirksomheten om lag 170 ansatte og en årlig omsetning på 800 millioner NOK. Selskapet er eid av et investeringsfond sammen med ledelse og ansatte.

Kontakt informasjon

Sjur Skjæveland, Adm. Dir. Lexit Group / epost sjur.skjaeveland@lexit.no / telefon +47 97 58 57 39
Patrik Jenemark, Adm. Dir. Nordvalls Etikett / epost patrik.jenemark@nordvalls.se / telefon +46 708 120200