Bransjeveteranen Leif Persson ny VD i Lexit Sverige – Maud Rahm takker av etter å ha ledet en vellykket forbedringsreise siste to år

Styret i Lexit Group Sweden AB har ansatt Leif Persson som ny VD i selskapet. Han overtar stafettpinnen etter en annen bransjeveteran, Maud Rahm, som har ledet selskapet de siste to årene. Skiftet vil formelt tre i kraft i løpet av september måned.

Lexit Group er et Skandinavisk konsern med hovedkontor i Norge og operative selskaper i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet leverer integrerte løsninger, utstyr og produkter innenfor tre forretningsområder: datafangst & digitalisering, industriell koding & merking, samt etiketter & emballasje. Etter to gjennomførte overtakelser i 2022, har konsernet en årlig omsetning på om lag 1 mrd NOK og nærmere 250 ansatte.

Det svenske datterselskapet har virksomhet innenfor alle tre forretningsområdene, men hovedvekten på etiketter & emballasje.

Persson bringer over 30 års erfaring fra grafisk bransje, de siste 15 årene i ulike VD-roller, i Sydetikett, PSI og StrongPoint. Han forlot Strongpoint etter at selskapets Label-virksomhet ble solgt til Ettiketto Group i 2021.

Maud Rahm har ledet det svenske selskapet de siste to årene. Under hennes ledelse, har selskapet gjennomført betydelige forbedringer gjennom rekruttering av ny kompetanse, investeringer i ny produksjonsteknikk og kapasitet, mer effektiv drift og et stort kvalitetsløft.

Maud Rahm gir stafettpinnen videre til Leif Persson.

– Maud har, gjennom sin energi, gjennomføringsevne og erfaring, tatt selskapet gjennom store forbedringer siden hun tok over, sier konsernsjef Sjur Skjæveland i Lexit Group. Han er styreleder i det svenske datterselskapet.

Jobben i Lexit Group har vært Rahms tredje VD-oppdrag i bransjen. Hun var i mange år CEO for Flextrus Gruppen og før det salgssjef i samme selskap. Hun har også erfaring som VD for Amcor i Drammen i Norge.

I Lexit var oppdraget å gjennomføre en forbedringsreise og legge grunnlaget for en erstatter innen noen år.

– Detta er min tredje VD-jobb der fokus har vært turn-around. Nå tenker jeg at det er tid for å egne meg til mine hobbier.

Maud Rahm

For styret har det vært viktig å få på plass en erstatter med erfaring og kompetanse til å fortsette forbedringsreisen.

– I Leif Persson har vi funnet en unikt kvalifisert person som vi sikre på at kan tilføre veldig mye til selskapet.

Sjur Skjæveland

– Det er et fantastisk bra grunnlag for ytterligere vekst og forbedringer som Maud og teamet har skapt. Jeg ser virkelig frem til å komme i gang, sier Leif Persson i en kommentar.

Vi ønsker Leif velkommen og retter en stor takk til Maud!