Lexit og Tidsbanken skrur opp tempo på digitaliseringen av norsk verftsindustri

Tidsbanken og Lexit Group går sammen for å digitalisere og effektivisere norsk verftsindustri. Sammen gir vi verftskunder full kontroll på timer, utstyr, forbruk og ansatte.

Verftene sliter med enorme mengder svinn. Det er svært krevende å holde styr på egen og innleid arbeidskraft, midlertidige prosjekter og ekstremt dyrt materiell.

– Lexit og Tidsbanken har allerede hjulpet flere verft med å hente inn effektivitet, og går nå sammen om å tilby en svært god løsning til verftsindustrien, sier Mikael Thorsgaard, salgssjef Software i Lexit.

Et av verftene Lexit og Tidsbanken allerede har hjulpet, er Myklebust Verft. Elektronisk plukk av varer og digital timeføring er fullstendig digitalisert, og skaper grunnlaget for en verdifull informasjonsflyt.

Dette skaper en bevisstgjøring rundt forbruk av materiell, timeforbruk og kostnader hos alle involverte. Formenn på verftene godkjenner nå timer og varer enkelt der de er, og sikrer kvalitet i prosessene før det føres videre.

– Utfordringen med å få på plass dette systemet ble tatt på strak arm og integrasjonen var på plass raskt og smertefritt. Vi har nå etter et halvt års bruk ikke hatt nedetid i det hele tatt, forteller Daniel Moltumyr, lagersjef på Myklebust Verft.

Fjerner mye svinn

– Hver for oss fjerner vi enormt mye svinn – både i form av unødvendige arbeidstimer og forbedret kontroll av utstyr. Når vi nå går sammen gjør vi kundereisen ekstremt enkel, og effekten av løsningene våre mangedobles, sier Espen Andreas Aam, forretningsutvikler i Tidsbanken.

Kundene sparer både tid og penger, og ressursene kan heller brukes av verftsarbeidere og administrasjon til mer verdiskapende arbeid.

Sammen har altså Lexit og Tidsbanken allerede effektivisert Myklebust Verft, og begge bedrifter ser frem til å hjelpe flere verft rundt omkring i landet.

– Kombinasjonen av våre styrker utretter virkelig en forskjell, og vi gleder oss til å hjelpe flere innen verftsindustrien, avslutter Espen og Mikael.

Kontakt oss dersom du ønsker at vi skal digitalisere og effektivisere ditt verft!

Om Tidsbanken

Tidsbanken er i sterk vekst og har blitt en ledende aktør innen forbedring- og digitaliseringsarbeid, med verktøy som timeregistrering, hms, avvik og LEAN i kofferten. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden, og ta pulsen på egen virksomhet. Hver eneste dag hjelper Tidsbanken sine kunder forbedre sine egne interne prosesser ved hjelp av enkle og solide verktøy. Digital datafangst står i hovedsete for fremtiden, og her selger Tidsbanken førsteklasses billetter. Sammen skaper vi vinnere!

Om Lexit Group

Lexit Group er i sterk vekst drevet innen to forretningsområder: «Datafangst & digitalisering» og «Etiketter, emballasje & merkeløsninger». Lexit kombinerer egenutviklet software, merking, hardware og service, og tilpasser bransje og bruksområde. Fagområder inkluderer blant annet RFID, datafangst, industriell IoT, device management, POS/retail og merkeløsninger, og vi leverer til ledende aktører innen industri, transport, logistikk, næringsmiddel, retail og offentlig sektor.